Muzyka To Nasza Pasja
Wiem, że z forum odeszło mnóstwo osób z różnych przyczyn, ale to nie powód by stać w miejscu i czekać na lepsze jutro. Dlatego wspólnie z Wami chciałbym zorganizować DJ's Battle II 2011 na naszym forum. Zasady były by podobne do tych z przed roku, kilka rzeczy by uległo zmianie np. finał emitowany byłby w radiu Cyberstacja. Pisze ten temat i oczekuje od Was odpowiedzi, kto byłby chętny i ogólnie jak macie jakieś pytania to pisać.
Na początku wykonalibyśmy plakat aby można było wrzucać na różnego typu stronach. Potem terminarz, grupy no i DJ's Battle.
Jak się uzbiera 8 osób chętnych to wtedy działamy. Co do nagrody głównej chciałbym aby to był puchar tym razem nie wirtualny a prawdziwa statuetka , wtedy każdy biorący udział musiałby przelać 5 złotych na konto. Ale to tylko taki pomysł, nie musi być on zrealizowany, dla mnie może być bez nagród, lub poprostu puchar wirtualny.
Ja bym widział to jako nagroda główna (wysokość 25 cm, średnia 80 mm, tabliczka w grawerką na srebrnych lub złotych blachach).
Każdy uczestnik by wtedy musiał przelać 5 zł.
Lub taki tylko że ten jest droższy i większy
Póki co oto lista Kandydatów(do 7 listopada czekam na zgłoszenia)
- Greco
- Jackob Rocksonn (drugie miejsce w I Edycji)
- Fallin Trance
- Pedro Rivera
- K'Reeves
- Cue
- Paul Cane (zwycięzca I Edycji)
- Maximus
- Iraklio
- Luca O
- Electrico
- Conrad eS
- Blackmagic
- Greedy Man
- Draizen
- Jawoo
Wow Cyberstacja ładnie , na mnie jak zawsze możesz liczyc
Ja też może spróbuje
Przy pierwszej edycji mieliśmy kilka niedociągnięć, (sprawa normalna przy tego typu konkursach). Dlatego wpadłem na genialny pomysł a więc:
Żeby nie było że ktoś gra tylko trance i wygrał, bo w dzisiejszym świecie trzeba być elastycznym, to naciągniemy regulamin na nowe zmianki. 4 osoby w jednej grupie nagrywają 3 sety:
I Kolejka: House
II Kolejka: Trance
II Kolejka: Minimal / Techno
Nie będzie pojedynków każdy z każdym (tak jak to było przy I Edycji), tylko wszyscy uczestnicy w danej grupie nagrywaja seta w jednym i tym samym gatunku i robie wtedy ankiete na głosowanie. Kto ile głosów otrzyma tyle zostanie mu przypisane punktów do tabeli głównej, i tak po trzech kolejkach wyłoni się najlepszy w grupie, który potem walczyć będzie w półfinale (lub finale w zależności od liczby chętnych), a wtedy spara jest normalna czyli pan X z grupy 1 spotyka się z panem Y z grupy 2. Robiona jest ankieta i głosowanie.
- przy każdej kolejce będzie podana data do kiedy należy wkleić linka do seta, oczywiśćie proponuje zippyshare (lub inne z możliwością odsłuchu),
- secik ma trwać od 25 min. do max. 45 min.
OK
Ja tez sie pisze
Jakas bitewka sie przyda mi w koncu:)
A co do pucharu to swietny pomysl ale sie wypisuje. Nie jestem sknera ale ja 5razy tyle za przesylke za place takze mam nadzieje ze zrozumieja wszycy!!
Pozdrawiam!
No i szykowac sie na ostro bitewke!!
Ostatnio edytowany przez DJ K'Reeves (2010-10-17 06:38:17)
Zgłaszam się
Mam dwa myśle dobre pomysły:
- Zwycięzca będzie miał możliwość zaprezentowania się live przed publicznością w Klubie Muzycznym (po secie było by wręczenie pucharu, osobiście przeze mnie lub rezydenta Klubu)
lub
- Finał, pojedynek pana X z panem Y na żywo w Klubie (ta opcja mało realna bo nie każdy byłby chętny przejechać połowe Polski)
Pomysł dobry, ale ja raczej czekałem na mistrzostwa dj'ów edycja soft z tego forum. Jak dla mnie dziwny ten pomysł, bo głosowanie zawsze przebiega tutaj w sposób "kogo lubię na tego głosuję" - to jest pierwsza sprawa, a druga to nie każdy umie grać dany rodzaj muzyki. Jeden gra house, drugi trance a jeszcze inny techno, więc nie wiem jak to będzie w praktyce. Ja będe raczej skupiał się na nadchodzących mistrzostwach, a to juz będzie dopięte wszystko na ostatni guzik, ja się tym zajme wspólnie razem z Greco dużo wcześniej. No zobaczymy.
To ja chyba muszę odpaść bo jak narazie gram na sofcie
FallinTrance napisał:
To ja chyba muszę odpaść bo jak narazie gram na sofcie
A co ma to do rzeczy? Grasz na czym chcesz od Ciebie zależy czy sprzęt czy soft czy jedno i drugie.
Ale raczej finał o którym mówiłeś, że zagrać w klubie to raczej nie za bardzo.
The Champ
Is
Here!
co do nagrody to myślę, że puchar realny jest marnym pomysłem
gra w klubie też nie za bardzo bo nie każdy by dał radę, żeby zagrać, tak samo finał w klubie
i jeszcze jedno
tech house by podchodził pod gatunek house czy techno/minimal?
ja się oczywiście na to piszę
Kto by nie dał rady przyjechac to poprostu by go nie było, a co do pucharu to od was zależy, myślałem że jest to strzał w dziesiątke. Ale pisać, wtedy się dostosuje regulamin.