Muzyka To Nasza Pasja
Ocenia siê, ¿e jest to najlepiej aktualnie sprzedaj±cy siê profesjonalny CD player na ¶wiecie. Nowatorstwem jest tu niew±tpliwie przejêcie przez odtwarzacz CD funkcji miksera – mowa o efektach JET, ZIP i WAH. Urz±dzenie to jest wyposa¿one w bogat± paletê cyfrowo wspomaganych funkcji, których mo¿na u¿ywaæ z najwy¿sz± precyzj±. Odtwarzacz wykorzystuje wszystkie technologie odpowiedzialne za przoduj±c± pozycjê urz±dzeñ CDJ i mikserów Pioneer na muzycznym rynku. Specjalnie dla CDJ-100S firma Pioneer wyprodukowa³a kompatybilny z nim mikser DJM-300S
Dane :
- 2 zmienne zakresy Pitch: +/- 10 lub 16 %; d³ugi 100 mm suwak
- 3 efekty JET, ZIP i WAH
- Tarcza jog o ¶rednicy 100 mm
- Cyfrowy JOG BREAK do tworzenia oryginalnych d¼wiêków
- Odnajdywanie punktu odtwarzania w odstêpach jednej ranki w czasie 1/75 sek
- Napêd typu SLOT-IN umo¿liwiaj±cy szybkie i proste odtwarzanie i zmienianie p³yt
- Funkcja MASTER TEMPO – zmiana prêdko¶ci odtwarzania bez wp³ywu na wysoko¶æ tonów
- Funkcja FADER START
- Cyfrowy ekran umo¿liwia uproszczon± a zarazem dok³adniejsz± regulacjê tempa
- Szybki start p³yty w czasie 0,01 sek
- Auto Cue Point
- Analogowy wykres kolumnowy daj±cy informacjê o postêpie odtwarzanej ¶cie¿ki
- Odtwarzanie przeka¼nikowe pozwala na automatyczny start jednego z urz±dzeñ w momencie kiedy na drugim koñczy siê odtwarzany utwór (potrzebne dwa CD playery)
- Omijanie nienagranej czê¶ci wstêpnej utworu
- P³ywaj±ce zawieszenie z t³umikiem olejowym
- Kolor: srebrny
- Waga: 2,2 kg
- 2 lata gwarancji
A teraz co¶ ode mnie: Zamieszczam modele na których sam gra³em i kolejnym jest Pioneer i jego s³awna "setka" nie ma dj, który o niej nie s³ysza³ i na niej nie gra³ ;] Jest to sprzêcik od którego zzaczynali najwiêksi Mo¿e to przereklamowane, ale naprawde na niczym innym nie wyrobisz sobie tak s³uchu jak na nim ;D Sprzêt mimo, ¿e juz trochê przesta¿a³y to dalej w obiegu i co mnie najbardziej szokuje, ¿e nadal chodzi po nie mniej ni¿ 600z³\sztuka i u¿ywki rozchodz± siê jak ¶wie¿e bu³eczki ;] Na dwóch cd'kach mo¿na naprawde robiæ cuda ;D gdyby jeszcze mia³y pêtle, jak 200-tki za skarby bym ich nie odda³, a mi w³a¶nie pêtle wydaj± sie wa¿niejsze od efektora, który i tak jest w mixerze i w³asnie dlatego zamieni³em je na axis 4 ;d dla mnie obok axisów 4 to najlepszy sprzêt do nauki mixu ;D