CLUBBERS

Muzyka To Nasza Pasja

Ogłoszenie

#1 2010-10-22 17:04:06

Grëco

http://img14.imageshack.us/img14/6470/administratorq.gif

9080579
Call me!
SkÄ…d: Jaworzno
Punktów :   37 

Ranking Clubbers DJ Top 2009/2010

Ranking Clubbers DJ Top - jest to zestawienie najlepszych DJów na tym forum bior±cych udzia³ w co rocznych Mistrzostwach DJ's Battle. I tak oto siê prezentuje pe³na lista.

DJ's Top 2009/2010

1. Paua (Paul Cane)9
2. Jackob Rocksonn 9
3. Gold  9
4. Greco 6
5. Kamillo van Base 3
6. Draizen 3
7. Aviator 3
8. GreG Tolens 3
9. Maximus 0
10. Blackmagic 0
11. Defekt 0
12.NieOgarniam 0

A to krótki wywiad z numerem 1, i  Bio. PAUL CANE

http://i52.tinypic.com/29wpwt3.jpg

Bio:
Paul Cane (Pawe³ Laskowski) urodzi³ siê w Bia³ymstoku (Polska) 7 kwietnia 1993 roku. Jego przygoda z muzyk± rozpoczê³a siê gdy us³ysza³ piêkny klasyk Paul'a van Dyk'a - For an Angel, parê dni pó¼niej by³ ju¿ maniakiem Trance'u. S³ucha³ Trance'u do 2009 roku, a pó¼niej zacz±³ s³uchaæ Break'ów, Techna i House'u bo ju¿ nie widza³ niczego pieknego i ekscytuj±cego w Trance'ie (g³ównie przez komercjê...). Teraz jego ulubionymi gatunkami s± Tech-House i Breaks, ale mo¿e zagraæ ka¿dy gatunek elektroniki oprócz vixy (po prostu nie nawidzi gatunków typu Dancecore, Hands up itd.). Aktualnie nie ma on wiêkszych sukcesów na koncie, ale pracujê nad tym.

Greco
1) Czy my¶la³e¶ o tym przed rozgrywkami, ¿e dojdziesz tak daleko?

Paul Cane (Paua)
hehe niech bêdzie, ¿e odpowiem
1. My¶la³em ¿e co najwy¿ej wyjdê z grupy, nie spodziewa³em siê doj¶cia do fina³u, poza tym mia³em w tym sporo szczê¶cia.

Greco
2) Co chcia³e¶ przekazaæ s³uchaczom w swoim secie fina³owym.

2. Trudne pytanie bo nie pamiêtam za bardzo swojego seta pamiêtam, ¿e by³o parê klasyków i s³abo technicznie mi wysz³a druga czê¶æ seta. W ka¿dym razie chcia³em pokazaæ, ¿e trance mo¿e byæ piêkny i mieæ "kopa"

Greco
3) Czy szykujesz niespodzianke w drugiej edycji? Czym¶ nas zaskoczysz?

Paul Cane (Paua)
3. Lubiê zaskakiwaæ wiêc mo¿ecie siê spodziewaæ ró¿norodno¶ci gatunkowej (nie tylko house'u i trance'u jak w poprzedniej edycji, ale te¿ Psy, Psy Breaks, Tech-House mo¿e Drum'n'Bass, mo¿liwe, ¿e nawet Chillout albo Psy Chill).

Greco
4) Co dla Ciebie jest najwa¿niejsze w secie?

Paul Cane (Paua)
4. Najwa¿niejsza jest oczywi¶cie muzyka. Bez muzyki ¿ycie by³oby po prostu szare i nudne, wiêc dla mnie najbardziej liczy siê sama muzyka, a je¶li jest dobrze zmixowana i set ma dobry klimat to jest i¶cie epicko Jednak trudno mi dogodziæ w kwestiach muzycznych, jestem po prostu wybredny.

Greco
5) Jakiego artysty na dzieñ dzisiejszy s³uchasz i dlaczego.

Paul Cane (Paua)
5. S³ucham wielu artystów. Od Psy chillowców (np. Shpongle których uwielbiam) przez House'owców (jak dla mnie królem jest Joris Voorn, to co za ka¿dym razem robi ze mn± Incident wielu ludzi nigdy po prostu nie zrozumie), ubóstwiam te¿ producentów Breakbeatów i Psy Breaków (szczególnie Beatman and Ludmilla od których zaczyna³em z breakami), co do Trance'owców to Bryan Kearney i John Askew s± moimi faworytami obecnie za mocne UK Trance'owe produkcje i wszechstronno¶æ (np. Kearney wyprodukowa³ ¶wietny utwór electro house'owy), co do Techników to Reaky, ka¿da jego produkcja i remix s± ¶wietne, Acid'y te¿ lubiê sobie pos³uchaæ (chocia¿by takiej legendy jak Richie Hawtin), s³ucham te¿ jeszcze szybszej muzyki a konkretniej to Drum'n'Bass w tym gatunku ubóstwiam Noisie, wg. mnie to s± geniusze. Czasem nawet s³ucham Hard Techno (The Sickest Squad) i hardcore'ów (g³ównie Kurwastyle Project, ale nie tylko). Tak wiêc pytanie albo jest zbyt ogólne, albo ja jestem zbyt wszechstronny

Greco
Dziêkuje za rozmowe.

Paul Cane (Paua)
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam.

Drugie miejsce po piêknym finale 12-13 transmitowanym w Radiu uplasowa³ siê Jackob Rocksonn, oto jego Bio i krótki wywiad.

http://i54.tinypic.com/hwamqg.jpg

Kuba Rokosiewicz aka Jackoba Rocksonn z Polski, dj i producent mashup'owiec pochodzi z ma³ej miejscowo¶ci ko³o Lubina. Kuba zaczyna³ swoj± muzyczn± przygodê w 2000 roku od s³uchania lokalnych stacji radiowych.W 2002 pozna³ gatunek muzyczny z którym ¿yje do dzi¶ czyli Trance. Po krótkim czasie samo s³uchanie nie by³o dla niego wystarczaj±ce wieæ zdecydowa³ siê na stworzenie czego¶ w³asnego w produkcji muzyki i graniu. W 2005 r., wraz ze swoim przyjacielem stworzy³ formacjê "Tranceunity",pod którym wyda³ kilka "promo setów" promocyjnych. W 2008 roku rozpocz±³ karierê solow± kariere przyjmuj±c pseudonim "DJ Jahu" i rozpocz±³ granie setów pod nazw± "Night Tunes". Na koniec 2009 roku zacz±³ graæ w Internecie w stacji radiowowej - ClubbersFM w której zdoby³ tytu³ wicemistrza dj,ów , Kilka miesiêcy pó¿niej RadioTuba.org a¿ dzi¶ mo¿ecie Go us³yszeæ w RadiuAZ.fm Jego Audycja "Compilation of Trance" trwa do dzi¶ z du¿± dawk± pozytwnych d¼wiêków.Od listopada rusza z now± audycj± pod nazw± Global House Session.

Mashup'y:
- Jorn van Deynhoven & Manuel Le Saux vs Scott Mac - Nardo Damager (Jackob Rocksonn Mashup)
- John Askew vs Sean Tyas & Simon Patterson - Something's Up when You're Bored of Me (Jackob Rocksonn Re-Mash)
- John Askew vs Sean Tyas & Simon Patterson - Something's Up when You're Bored of Me (Jackob Rocksonn Mashup)
- Perpetual vs OceanLab - Legendary Satellite ( Jackob Rocksonn acapella Mashup)
- Activa pres. Solar Movement vs. Karen Overton - Eclipse Your Arms (Original mix Jackob Rocksonn acapella Mash)
- Activa pres. Solar Movement vs. Karen Overton - Eclipse Your Arms (Mat Zo Remix & Mashup Jackob Rocksonn)
- Cosmic Gate vs Dakota - City of Conflict (Jackob Rocksonn Mashup)
- Adam K And Soha vs John Dahlback - Blink Questions (Jackob Rocksonn Mashup)

Kuba gra³ na eventach radiowych z takimi arystami jak:
MARCEL WOODS , M6 , BART CLAESSEN , GALEN BEHR , AIRWAVE , MANUEL LE SAUX , SKYTECH , GEORGE ACOSTA , DALE COREDOY , DARREN MORFFIT , FIRST STATE , VADIM SOLOVIEV , MATT DAREY , ARCTIC MOON , ANDREW BENNETT , ABEL RAMOS , ROBERT BABICZ , KRZYSZTOF CHOCHO£OW , ROLAND VAN GELDEREN .

Eventy na któych zagra³:
SUMMER B-DAY ON PURE.FM
DJ K'REEVES B-DAY EVENT

W jego audycji swoje Guestmixy zagrali:
DJ ANGE, VEXILIUM, NEON, ARNESTO, GRECO, DJ J@eW

Jego Mashup'y zagrali:
- ThomasWX - TOP10 Trance
- Jenn Akkinson - Crossing Levels 023
- In Uplifting World Vol.2 (Mixed By oZo)
- Coleman Hamilton's Summer 2010 Mashed Up Edition (Trance / Progressive)
- Maximus - Trance Feelings 003
- DJ K'Reeves - Trance... Deadly Love
- Jenn Akkinson - Crossing Levels 040
- Pure Trance Energy Dj Set - DJ Alimba
- Dj Chris Bell Trance Emporium Halloween Special 2010

Plany na przysz³o¶c:
Kuba chce dalej prowadzic swoja audycje ktora staje sie coraz bardziej popularna , nagranie pierwszego singla , oraz rozbudowa swojego domowego studia.

A oto wywiad:

Greco
1) Czy drugie miejsce to dla Ciebie dobry wynik? czy mo¿e pora¿ka?

Jackob Rocksonn
Hmmm raczej dobry wynik, bior±c pod uwage to z kim siê mierzy³êm a startowa³o tam naprawde kilku ¶wietnych djów od których wiele sie nauczy³êm i nadal czerpie porady , drugie miejsce w pierwszych mistrzostwach uwa¿am za bardzo dobre.

Greco
2) Na co zwracasz szczególn± uwage przy przes³uchiwaniu innych pojedynków.

Jackob Rocksonn
G³ownie na technike , no i oczywi¶cie repertuar , nie uwa¿am sie za jakiego¶ wielkiego znawce , s± ch³opaki o wiele bardziej obeznani w temacie na forum , je¿eli w secie nie ma wyra¿nych b³edów to set oceniam na dobry , kwestia gustu co do repertuaru , wiadomo moj styl to trance i jego podtematy wiêc set trance'owy ma u mnie wieksze szanse o ile nie wieje nud± , musi miec to co¶ najepiej co¶ spokojnego , troszke vocal'u i cos mocniejszego.

Greco
3) Kto na dzieñ dzisiejszy jest twoim idolem, jaki producent/DJ ?

Jackob Rocksonn
Hmm trudne pytanie , jest ich kilku , lecz na dzien dzisiejszy od kilku miesiêcy bacznie spogl±dam na dwóch artystów a s± nimi Marcello Pacheco bardziej znany jako DJ ECO , który jest moim nr w tym roki oraz Bogdan Cupcea czyli Suncatcher który tworzy bajeczne remixy oraz produkje , Wyniki TopMag'a od kilku lat s± ¿enuj±ce i nie zwracam na nie uwagi bo to ranking kto ma wiecej kasy i oglnoty producentów a nie djów.

Greco
4) W szczególno¶ci serwujesz nam muzyke Trance, czy s± jeszcze inne gatunki które mo¿na us³yszeæ w Twoich setach ?

Jackob Rocksonn
Tak oczywi¶cie , nie samym trance'em cz³owiek ¿yje tym bardziej ¿e coraz wiecej jest komercji ni¿ prawdziwego trance'u , mam kilka setów z gatunku House , Electro , a nawet jeden Chillout'owy , jednak g³ownie staram sie grac mój ulubiony gatunek czyli trance z którym jestem ju¿ 8 lat dziêki niemu ¿yje no teraz tak¿e dziêki mojej ukochanej  , Trance to dla mnie co¶ nie do opisania s± utwory które maj± dusze i nigdy sie nie znudz± choc maj± kilka ladnych lat i za ka¿dym razem s³uchaj±c ich przenosze do sie do innego lepszego ¶wiata  akurat s³ucham L.S.G - Netherworld (Olivier Prime Remix), szkoda ¿e trance podupada ale mo¿e to dobrze , mo¿e wrócimy do czasów gdzie nie bedzie tych prawdziwych trance'owych pere³êk takiego dostêpu nikt tego nie sam teraz wracam do starego trance'u kto s³ucha co jaki¶ czas moich audycji to wie co jest grane akutalnie , od listopada ruszam z nowym show House Global Session który bedzie mogli s³uchac cyklicznie w radiu AZ.

Greco
5) Kiedy nagra³e¶ swojego pierwszego miksa?

Jackob Rocksonn
O Jezu to by³ rok 2004 grudzieñ chyba , potem z koleg± grali¶my razem 2 godzinne sety , co do przej¶c i techniki nie pytaj  moja siostra gra lepiej maj±c 8 lat  , od czegos trzeba by³o zacz±c pamietam jeszcze ¿e nawet co¶ tam sie odzywali¶my  i nigdy nie wy³aczalismy mikrofonu i ka¿de klikniecie myszk± w brakedownie by³o s³ychac:) Pozra¿ka

Greco
Dziêkuje za wywiad.

Jackob Rocksonn
Dziêkuje za wywiad i pozdrawiam wszytkich i zapraszam 28 listopada na moj urodzinowy event w radiu AZ
Jackob Rocksonn

http://i54.tinypic.com/246rtz7.jpg

#2 2010-11-09 08:49:46

snoop

http://img143.imageshack.us/img143/797/uzytkownik.gif

Punktów :   

Re: Ranking Clubbers DJ Top 2009/2010

Spoko wywiadzik Greco. No wiêcej takich wywiadów z klubowiczami ¿eby mo¿na by³o poznaæ ich.

Snoopi - Trance Traffic; Every first Monday of the month w radiu Premium o godzinie 20-21. Zapraszam!

#3 2010-11-09 09:21:37

Conrad eS

Expert          http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-01/6964dc8d.jpg

2316567
Call me!
SkÄ…d: Jaworzno/Katowice/Zakopane
Punktów :   

Teraz przyjdzie kolej na wywiad ze mn± a potem z obroñcami krzy¿a

#4 2010-11-09 10:09:45

Grëco

http://img14.imageshack.us/img14/6470/administratorq.gif

9080579
Call me!
SkÄ…d: Jaworzno
Punktów :   37 

Sam konkurs ''Mistrzostwa DJ's Battle" nie jest czym¶ nadzwyczajnym, ale tutaj jest inaczej nie ma nagród, liczy siê dobra zabawa, przes³uchiwanie setów forumowiczów i wystawianie ocen. Co roku jest wiêcej chêtnych, wiêc my¶lê ¿e pomys³ by³ udany, szanuje ka¿dego uczestnika który bierze udzia³ w tym konkursie. Ka¿dy gra na swój sposób, ka¿dy preferuje ''co¶ innego''. Dlatego wpad³em na pomys³ by tutaj w tym jednym miejscu zebraæ ich wszystkich i tych najlepszyh opisaæ.
Grëco

http://i54.tinypic.com/246rtz7.jpg

#5 2010-11-09 14:04:27

Jackob Rocksonn

http://img521.imageshack.us/img521/8646/clubbersdjteam.gif

5075022
SkÄ…d: Lubin
Punktów :   22 

Greco ¶wietny pomys³ z tymi wywiadami , Paua jaki skromny

#6 2010-11-09 15:32:01

Paua

3919546
SkÄ…d: C://Documents And Settings
Punktów :   11 

akurat w tym wywiadzie skromny nie jestem, a z za³o¿enia mia³em byæ

#7 2010-12-02 18:51:59

Jackob Rocksonn

http://img521.imageshack.us/img521/8646/clubbersdjteam.gif

5075022
SkÄ…d: Lubin
Punktów :   22 

przyda³oby siê zaakualizowac

#8 2010-12-02 20:20:37

Pedro Rivera

http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-01/3cd060b4.jpg

3738129
Punktów :   13 

ale co ?

"Try to express your emotion in motion Open your mind and dance 4 life tonight "  Global Music Departure

#9 2010-12-02 21:30:52

snoop

Punktów :   

Pedro Rivera napisał:

ale co ?

chyba chodzi o wywiady

Snoopi - Trance Traffic; Every first Monday of the month w radiu Premium o godzinie 20-21. Zapraszam!

Stopka forum

RSS