Muzyka To Nasza Pasja
Tak jak w temacie . Ktory z tych dwoch cacek jest wedlug was lepszy
Prosze o jakies argumenty dla jednego i drugiego, plusy i minusy tych ze odtwarzaczy bioraca pod uwage rowniez cene itd itp
Jezeli chodzi o wyglad to dla mnie bezapelacjnie wygrywa Pionek, w S1000 raza mnie te gumowe przyciski.
Moze ktos juz na nich grywal i napisze na ktorym sie lepiej gra!
Oba sprzęty godne uwagi
Ale jak myśle wiekszośc by wybrała Pioneer'a ;p Ze względu na marke to po pierwsze 1
No i jak piszesz wygląd napewno wygrywa Pioneer ;][
pomijając gumowe przyciski Denona to on w ogóle ma dziwny wygląd ;p
Pioneer wygląda dużo lepiej
Ja bym stawiał Pionee'ra ;p
Ostatnio edytowany przez DjCue (2010-01-12 18:43:44)
Gdyby nie te przyciski charakterystyczne dla denon'a to byłby w 100% fajny sprzęt.
dobra troche po grałem i teraz na mnie kolej miałem denka ponad pół roku i teraz pionka 3 miechy ;]
Pioneer: +
wykonanie
play\cue reagują jeszcze przed naciśnięciem
funkcja play w trakcie trzymania naciśniętego cue
szybszy od denona (przeszukiwania, rekacja)
efektor porządku
pitch ok
dogrywanie jogiem (dla mnie bardzo ważne, bo w sumie to podstawa)
pętla + beat loop
obługa mp3 tak jak w denonie nie domaga
master tempo
resumując:
dobry, ale przestarzały cedek o średnim komforcie grania( na imprezie jak ma sie troche śliskie ręce to powodzenia życze przy dogrywaniu, bo tarcza sie ślizga) ogólnie reakcja przycisków lepsza i nie są gumowe, chociaż mi to tam nie przeszkdadzało ;]
Denon:
+
wykonianie moim zdaniem nie odbiega od pionka
play\cue nie tak dobrze reagują jak w pionku
funkcja play w trakcie trzymania naciśniętego cue BRAK
efektor jest bardzo rozbudowany 3 pasmowy filtr efekty dostosowane do bitu
1\4 1\2 3\4 1\1 2\1 4\1 8\1 16 i 32 jak dobrze pamietam
funkcje echo loop dla mnie chyba najlpesza funkcja w całym cedeku naprawde daje dużo możliwości dla kreatywnego dj'a
3 efeky talerza ;] brake, dump i revers
scratch w czasie rzeczywistym ;] pozostawia wiele do życzenia, ale jest ;]
master tempo ok
pitch już nie tak dokładny jak w pionku ;]
dogrywanie na przyciski bo jogiem raczej cieżko dla mnie największy minus tego sprzętu,
ale jak już sie człowiek przyzyczai nie robi wiekszego problemu
ogólnie wolny : przewijanie porażka cofanie za cue utrudnione <nie wiem dlaczego?!>
wbrew swoim wymiarom przyciski wcale sie tak nie gryzą i ciężko jest przez przypadek coś nacisnąć ;p
podsumowując:
jeśli ktoś potrzebuje bardziej sprzętu do domu to polecam denona daje duży wachlarz możliwości i radosć z grania, jeśli będzie go tłukł po ludzich to raczej pioneer ze względu na komfort grania i wytrzymałość ;]
tyle ode mnie ;]
ja oceniał nie będe, bo do denona mam pewną słabość, a pioneer posiadam aktualnie
Pozdrawiam clubbersi ;p licze na plusy za wyczerpujacą opinie, bo już mnie palce bolą