Muzyka To Nasza Pasja
Drodzy parafiane Clubbres, pod koniec tego roku planuje zakupic jakiś sprzęcik do grania . Potrzebuje waszych rad . Nie będe ukrywał że nie mam za dużego pojęcia nad tym ale rozróżniam Mikser od odtwarzacza . Co byście polecili na początek ze w miare przyzwoite pieniądze?.
Przyzwoite pieniądze? ile to jest dla ciebie 10.000 ? czy może 1.000 ?
bo jak masz 5.000 to można kupić coś w miare, niestety zabawa w DJa jest droga,
Napisz przedział cenowy to ci pomożemy, bo takto to sam niewiem co ci napisać.
CDki mam do sprzedania tu i teraz Stanton c.500 za 500 zł ...
Hmm no powiedzmy 3000 zl
Jakub, powiem ci tak, jeden zachwalać będzie Reloopa, drugi Denona, a reszta Pioneer'a i tyle ile jest marek w tej dziedzinie tyle będizesz miał odpowiedzi. Sam musisz zdecydować, czy mikser ma mieć dwa kanały czy 4, czy odtwarzacz ma mieć efekty czy może po co bo mikser ma, i tak sobie musiszz sam odpowiedzieć, doradzić tym samym, ja tak zrobiłem i nienarzekałem na mój sprzęt a był w granicach 3200 właśnie. Dodam tylko że po roku go sprzedałem za 1800 więc inwestycje życia zrobiłem. Pozdrawiam.
A co na dzień dzisiejszy bym polecał to używke Pioneer serie 400 czyli DJM 400 + 2xCDJ 400.
Może byc używany sprzęt obojętnie jakiej marki byłembym sie nauczył na nim grac
im prostrzy sprzęt na poczatek tym lepiej
a tak to kup sobie cdj-100's oraz jakiegoś dwukanałowego porządnego mixera, nawet numark 07 i tez bedzie, kasowo wyjdzie fajnie a nauczysz sie grać
narazie nie zaprzątaj głowy sobie efektami itd. Na DJShop.pl masz fajne filmiki ;-)
Noo nawet nie mam zamiary sie bawic efektami:) chce sie nauczyc robic płynne przejscia bez koników itp
Jawoo ja nawet teraz grając sety na sofcie nie używam a przynajmniej staram sie nie używac np Flangera , Backspina czy jakichkolwioek filtrów uważa, to za zbyteczne
A ile za to zapłace za używane i za nowe ?
jak dobrze pójdzie nie wydasz więcej niż 2,5k pLn;)