Muzyka To Nasza Pasja
Nie tak dawno świat obiegła wieść o nowym mikserze Pioneera. Niektórzy z Was byli zadowoleni, większość jednak podeszła do sprawy strasznie sceptycznie, wspominając o przesadnej ilości fajerwerków. Dziś przedstawiamy surowy do bólu i nieświecący się zestaw: CDJ-350 + DJM 350!
CDJ 350
Ok - z tą surowością może przesada, ale jeśli nie podchodziły Wam ostatnie nowości sprzętowe, zazwyczaj świecące się jak choinki, z ulgą przyjmiecie wiadomość, że Pioneer podstanowił wypuścić na rynek serię dla każdego tradycjonalisty chcącego zakosztować nowych technologii.
Co tu dużo mówić - funkcje powyższego odtwarzacza widać na pierwszy rzut oka. Skok pitcha co 0.02, funkcja vinyl, wieloformatowość, MIDI oraz integracja z Rekordboxem przez USB, prawdopodobnie wystarczą, by już w czerwcu rozważyć kupno takiego CDJa za około 2300 zł.
DJM-350
Do takiego zestawu idealny będzie również dwukanałowy mikser - DJM-350, który chociaż z pozoru przypomina model 400, różni się kilkoma szczegółami. Próbkowanie układu dźwiękowego zmniejszyło się z 96 do 48 kHz, ale tego prawdopodobnie nie usłyszymy. Poprawiono w nim chyba największy mankament poprzednika: brak pokrętła "mix" w sekcji odsłuchu. Często powodowało to problemy z klarownością sygnału w słuchawkach i zdecydowanie szkodziło naszemu słuchowi. Drugą różnicą jest brak kilku starych efektów. Zamiast nich mamy gate, jet, crush i filtr (podobny do DJM-800) - znane nam z wcześniejszych wynalazków producentów sprzetu dla DJ-ów. Co ciekawe, żaden z nich nie jest synchronizowany z jakimkolwiek zegarem, przez co licznika nie uświadczymy.
ftb.pl
Ostatnio edytowany przez DJ Mela (2010-06-07 17:07:17)
hahaha ... czyli zrobili dla tych, co stać ich na "malucha" wygląd tych cd'decków jest dość badziewny... ale... cóż
No cena jak najbardziej kusząca. Wejście na usb hmm... Ci brzydko mówiąc - biedniejsi fani pioneera będą zachwyceni, ale czy nie lepiej dołożyć trochę do serii 400? Co do miksera to bardzo okrojony, jedynie 2 kanały..."brak pokrętła "mix" w sekcji odsłuchu. Często powodowało to problemy z klarownością sygnału w słuchawkach i zdecydowanie szkodziło naszemu słuchowi" OMG JAK TO?
Tak czy inaczej dobra alternatywa dla pioneera 1000 dla tych co nie mają tylu pieniędzy, bo one dalej w cenie niestety.
Izzy napisał:
Konrad czemu tak sądzisz, mnie sie podoba ten zestaw, Dzięki za wrzutke Mela.
Szczerze mówiąc, gdyby nie było tam znaczka Pionka, pomyślał bym, że to jakieś American Audio albo inny shit.
No proszę nowy zestawik Pioneera. Cena faktycznie może kusić, ale szczerze mówiąc wolałbym dołożyć i kupić cosik lepszego. Troche mi ten mixer coś nie leży szkoda, że tylko 2-kanałowy. Ale podsumowując to jest to całkiem przyjemny komplecik.
taki bajer...
ps. ja bym upatrywał tu braku synchronizacji efektów, tu jest taki haczyk mały ;p niby wszystko pięknie a tu h... ;p
wolałbym 400
Jeśli chodzi o cedeki to wole moje 200tki :] ogólnie rewolucji nie ma, pioneer doży do tego żeby dj tylklo stał i od czasu do czasu nacisną gdzieś AUTO i miał z głowy dla mnie nowy Pioneer niczego rewolucyjnego nie prezenuje, bo sztuką jest grać ze słuchu i pokazywać dla ludzi swoje wyczuucie rytmu i słuch, a nie od czasu do czasu nacisnąć jeden przycisk dla mnie SZIT ! i jestem za Jawoo wolałbym djm 400 ;] bym go sobie kupił, ale stać mnie było tylko na używke, a taka nie wchodziła w gre :]
Niedługo cdki będą miały opcję autopilota, same będą miksować kawałki i jeszcze je wybierać z playlisty może regułą "Mix in the key"
Miejmy nadzieje, że do tego nie dojdzie bo to będzie katastroficzny upadek porządnego, szanującego się DJ'a a co za tym idzie.. całkowity koniec DJ'ki. Pozostaną goście, którzy poprowadzą całą impreze nie wstając od stolika.